+31 (0) 6 41 54 82 25 mir@ontwerpstation.nl
Selecteer een pagina

Wie_ ik ben

Ik ben Mirjam Schaaf, grafisch ontwerper in Zwolle. Vanuit mijn Ontwerpstation, studio voor grafisch ontwerp, help ik mensen hun verhalen zichtbaar te maken. Ik ondersteun met advies en creatieve strategie en ik ontwerp oplossingen op maat. Authentieke on- en offline ontwerpen die producten of diensten versterken. Heldere verhalen met impact.


Creatieve strategie

Mijn beste ontwerpen ontstaan wanneer ik vroeg word betrokken in het proces; als strategisch gesprekspartner. Ik denk graag mee bij beginsels van ideeën. Door interactieve samenwerking en creatieve strategie ontstaan krachtige concepten.

Creatieve input in jouw/ jullie proces?
>> Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek! 


Zo maak ik in opdracht:
Identiteiten/ Logo’s/ Huisstijlen
Websites/ User Interfaces
Boeken/ Publicaties/ Brochures
Affiches/ Flyers/ Folders 
Tentoonstellingen Gevelontwerpen/ Signing
Infographics/ E-Learning 

 


Ik maak ook vrij (typo)grafisch werk:
Ik experimenteer graag met ambachtelijke technieken als zeefdruk, stempels, wrijfletters en tape. Al dan niet i.c.m. nieuwe technieken.

Bekijk hier mijn
>> Artwork (volgt)

→ Ik houd ervan om complexe verhalen helder te maken, informatie te stroomlijnen en visueel te vertalen. Soms door eerst meer chaos te creëren.

→ Ik geloof in de kracht van samenwerken. Per opdracht bekijk ik welke expertise er nodig is en zoek ik samenwerkingen met specialisten in mijn netwerk.

→ Meten is weten maar ik pleit ook voor niet-meetbare instrumenten in het proces als intuïtie, visionaire blikken, empathie en de kracht van prutsen en experiment.

Ik_ ben ook:

 Ik ben nieuwsgierig en leergierig. Na een vooropleiding bij Academie Minerva in Groningen volgde ik de opleiding grafisch ontwerpen aan de Hogeschool Voor De Kunsten in Kampen (nu ArtEZ). In 2002 studeerde ik af en startte ik mijn eigen ontwerpstudio; Ontwerpstation.

Naast mijn studie werkte ik veel voor de technische productie van grote festivals en evenementen van The Rolling Stones tot Lowlands, van Het Edison Gala tot Into The Great Wide Open. Ik gaf les op het Deltion College en Hogeschool Windesheim en verzorgde een aantal masterclasses bij ArtEZ.

Momenteel volg ik in deeltijd een jaaropleiding permacultuur(PDC+). Vanuit fascinatie voor de natuur en het ontwerpen met natuurlijke systemen. Een combinatie met mijn ontwerperschap waarmee ik hoop te kunnen bijdragen aan oplossingen voor urgente vraagstukken in de maatschappij.

Wat is jouw verhaal?

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

 

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek!